Böcker av Set Mattsson

Douglas Palm – Kvinnan vid kanalen

Douglas Palm är tillbaka i ”Kvinnan vid kanalen”

Lovordade Set Mattsson är tillbaka med en ny bok om kriminalöverkonstapel Douglas Palm. Året är 1952 och en död man påträffas i ett av Malmös sjaskigare hyreshus. Offret är fastbunden i sängen och makabert sminkad.

Några kvarter bort lever den unga Sigrid Holm. Hon har bestämt sig för att starta ett nytt liv tillsammans med dottern som togs ifrån henne strax efter förlossningen. Men innan Sigrid kan lämna sin tillvaro som prostituerad planerar hon att hämnas på de män som skadat henne.

Kvinnan vid kanalen är en förtätad och nervkittlande kriminalroman som speglar de tuffa villkoren i 50-talets Malmö. Återigen fångar Set Mattsson på ett mästerligt vis de historiska stämningarna och miljöerna.

Kvinnan vid kanalen utkommer 19:e mars 2018, läs mer på förlaget Historiska Media.

MinBror_560px

”Så länge min bror andas” är en ny historisk thriller

Sensommaren 1943 försämras situationen snabbt för Danmarks judar. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson.

Så länge min bror andas är en fängslande historisk thriller som skildrar krigets brutalitet. Parallellerna till dagens flyktingkriser är skrämmande. Set Mattsson har tidigare skrivit en kritikerrosad kriminaltrilogi om 40-talets Malmö.

allabockersamman

Deckartrilogi om efterkrigstidens Malmö

»En av de bästa historiska deckarserier som skrivits i Sverige.«

»Set Mattssons böcker trollbinder mig så till den milda grad att jag inte vill att de ska ta slut … Jag beundrar den jämna och höga nivån som författaren lyckats hålla genom hela trilogin. Sammantaget vill jag påstå att Set Mattsson definitivt tillhör en av de bästa författare jag har läst.«

»Nu när Set Mattsson sätter punkt med Fruktans tid, som är tredje och avslutande delen, är det inte svårt att utnämna dem till framtida deckarklassiker.«

Läs mer om böckerna i trilogin

Ondskans pris bokbild i perspektiv

Del 1: Ondskans pris


Svekets offer bokbild i perspektiv

Del 2: Svekets offer


Fruktans tid bokomslag

Del 3: Fruktans tid